IPL Ontharen Skin Rejuvenation Couperose Pigmentvlekken Acne Injectables

Ontharen met Intense Pulsed Light (IPL)

* = Disclaimer

IPL ontharen is de oplossing voor overmatig beharing en haartjes op plaatsen waar we ze liever niet willen. Denk bijv. aan gezicht, benen, bikinlijn, oksels etc. Zowel voor vrouwen als voor ook voor mannen is het een ideale oplossing.

Werking*
Bij de IPL-techniek worden sterke lichtflitsen “afgevuurd” op de te behandelen huid. Hierbij wordt energie afgegeven aan het haarzakje. Het haarzakje wordt verwarmd en gaat "kapot" en kunnen er geen nieuwe haren meer uitgroeien.

IPL ontharen*
Indien klinieken beweren dat IPL 100% definitief ontharing geeft dan is dat niet de waarheid. Uit onderzoek blijkt dat IPL 80 tot 90% haarreductie kan geven. Er zijn meerdere behandelingen nodig voor een blijvend resultaat. Bij ons kunt u een abonnement krijgen voor zeer aantrekkelijke tarieven.

Waarom bij Crown Beauty?
In onze kliniek zijn er ook artsen werkzaam die toezien dat alles veilig en effectief gebeurd. Dit in tegenstelling tot veel salons waar alleen schoonheidsspecialisten werken. Kies voor uw veiligheid en gezondheid voor een kliniek waar een big-geregistreerde arts aanwezig is.
IPL toepassingen:
Couperose

Pigmentvlekjes

Acne


Ontharen


Prijslijst IPL Ontharen (vrouw/man)
Wij geven graag aantrekkelijke voordeel aan vaste klanten. Als u een abonnement neemt van vijf behandelingen, krijgt u 25% korting op de behandelprijs. Alle prijzen zijn inclusief BTW. U kunt bij ons pinnen. Een consult is gratis en indien gewenst kunt u ook gratis een proefflits krijgen.

*Deze resultaten zijn behaald bij diverse patienten echter ieder mens is uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.*Uitgebreiden informatie en veel gestelde vragen

Hoe werkt de flitslamp*
De flitslamp produceert lichtpulsen op de huid en de haren. Deze pulsen zijn afgestemd op uw huidtype en de kleur van het haar. In het haar zit pigmentstof, melanine, deze geleidt de warmte van het licht naar de haarschacht en de haarwortel, de follikel. De melanine zet het licht om in warmte en vernietigt daarmee het haarzakje. Bij elke flits worden honderden follikels tegelijkertijd vernietigd. Daarmee worden even zoveel haren verwijderd. Aangezien deze cellen niet regenereren is dat haar definitief verdwenen. Elk haar kent groeifasen en rustfasen . Alleen de haren die zich in de groeifase bevinden worden tijdens de behandelingen vernietigd. Dat is de reden dat er verschillende behandelingen met tussenpozen nodig zijn. Een deel van de haren zal mogelijk tijdens een volgende behandeling in de groeifase zijn en dus vernietigd kunnen worden. Het haar is definitief weg wanneer na een reeks behandelingen alle haartjes zijn aangepakt in de groeifase. Het groeiproces van het haar is continu, het haarzakje kan zich dus op elk moment in de groeifase of de rustfase bevinden.

De behandeling en resultaten van een definitieve ontharing*
Tijdens de behandeling wordt een verkoelende gel aangebracht. Vervolgens wordt het handstuk op de huid gebracht en de eigenlijke behandeling begint. Elke flits behandelt een huidoppervlak van 1,5 x 5 centimeter. Het ontharen is vrijwel pijnloos. Meestal wordt het gevoel vergeleken met het tikken van een elastiekje op de huid. Deze methode heeft als voordeel dat het gewenste gebied in een relatief korte tijd kan worden behandeld. Door de veilige en goede apparatuur die wordt gebruikt treedt er slechts zelden irritatie op. Als er wel irritatie ontstaat, is de huid na afloop rood. Ook kunnen kleine pukkeltjes ontstaan, dit moet binnen 3 dagen verdwenen zijn. Is dit niet het geval moet de cliënt dit altijd melden zodat de volgende keer geflitst kan worden met een lagere energie.

Hoe vaak*
Het aantal behandelingen dat u nodig heeft is erg moeilijk te voorspellen. Het is immers mogelijk dat bepaalde haren tijdens de behandelingsperiode nooit in de groeifase zijn en dus niet vernietigd kunnen worden. Een garantie van 100% kan dus bij geen enkele ontharingstechniek gegeven worden, aangezien men steeds afhankelijk is van de groei van de haren. Het is wel mogelijk dat deze haren op een later tijdstip kunnen worden aangepakt. Alleszins heeft onderzoek uitgewezen dat gemiddeld na 8 behandelingen 92 % van de haargroei definitief kan worden vernietigd. De behandelingen stoppen wanneer het door u gewenste resultaat bereikt is. Elke behandeling heeft immers een progressieve vermindering van de beharing. Na de behandeling lijkt het alsof de haartjes blijven groeien. Dat komt doordat de flitslamp de haarzakjes wel vernietigd, maar niet de haartjes zelf. De aangepakte haartjes zullen pas na twee weken uitvallen, wanneer ze door de epidermis naar boven worden gedrukt. Dat is ook de reden dat u niet meteen na de behandeling het resultaat ziet.

Is IPL veilig?*
Ja, het is volledig veilig. Het licht dringt slechts enkele millimeters diep in de huid. Alleen als daar een haarwortel zit, wordt het licht omgezet in warmte en doet het zijn werk. Er is geen geleiding naar andere weefsels. Het is dus onmogelijk dat lymfe of zweetklieren beschadigd raken die vlakbij de haarzakjes liggen.

Doet het ontharen pijn?*
Nee, maar als de lichtflits de haarwortel bereikt kan men een lichte prikkeling ervaren op die plaatsen waar bepaalde huidzenuwen dicht aan de oppervlakte liggen. De ontstane warmte tijdens de behandeling is te vergelijken met het gevoel van zonnebrand. Ook kan na de behandeling enige roodheid ontstaan die doet denken aan een zonnebrand. Als deze er is verdwijnt het al snel, meestal binnen enkele uren en het is niet hinderlijk.

Welke gebieden zijn geschikt voor behandeling?*
I.P.L. kan op elk gewenst deel van het lichaam worden toegepast.

Is IPL geschikt voor mannen en vrouwen?
Ja, zowel vrouwen als mannen kunnen behandeld worden.

Speelt de dikte van het haar een rol?
Nee, de haardikte speelt geen rol, de dikte bepaalt alleen de duur van de puls.

Zijn alle huidtypen/ haarkleuren geschikt voor I.P.L.?*
Over het algemeen geldt : hoe donkerder het haar, hoe doeltreffender de behandeling. Een lichte huid met donkere beharing geeft daarom het beste resultaat. Daarom kunnen mensen met een zeer donkere huid niet worden behandeld, omdat het contrast tussen haar en huid erg klein is. Bij grijs haar zal de behandeling niet effectief zijn. Voor Rood haar heeft onze systeem ook Radio Frequente technologie, maar wij kunnen niet garanderen dat het effectief zal zijn.

Hoeveel behandelingen zijn in totaal nodig?*
Voor een bevredigend resultaat van 92 % reductie zult u gemiddeld 8 behandelingen nodig hebben.

Hoe snel zie ik effect?*
Na ongeveer 2 tot 3 weken laat een deel van de behandelde haren makkelijk los en staan er een tijdje wat kale plekken. U weet dan dat de behandeling bij u aanslaat en dat het zin heeft om door te gaan met de kuur. Bij sommige mensen lijkt er na een behandeling ineens weer meer haartjes te staan, en de groei lijkt ook weer sneller te gaan. Dit is echter maar schijn. Het wordt veroorzaakt doordat de haargroeicyclus verandert. De haartjes die in de regel na elkaar zouden groeien, komen nu tegelijkertijd naar de oppervlakte. Vaak staan er dan twee haartjes in één haarzakje. Als we in deze fase op het juiste moment weten in te grijpen, kunnen er veel meer haarzakjes tegelijk uitgeschakeld worden. Dus eigenlijk is deze ‘dip’ zeer gunstig voor het behandelproces

Hoeveel tijd moet er tussen de behandelingen zitten?*
Tussen opeenvolgende behandelingen ligt een periode variërend van 6 tot 12 weken. Vanwege de haargroeicyclus zijn er meerdere behandelingen nodig om alle haarfollikels uit te schakelen. De tijd tussen de behandelingen is afhankelijk van de plaats op het lichaam (op het gezicht soms kortere pauzes, op de benen langere).

Is het mogelijk alleen maar uit te dunnen?
Nee, het lichaam maakt zelf haartjes in een onregelmatig patroon aan, daarom kun je het niet alleen maar netjes uitdunnen.

Kan ik zonnen of onder de zonnebank?*
Het is noodzakelijk om 2 á 3 weken voorafgaande en tijdens de kuur niet te zonnen en/of zonnebanken. Bij onvermijdelijke blootstelling aan zonnestralen adviseren wij gebruik te maken van een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 50.

Hoe lang na de behandeling mag ik zonnen en waarom moet ik wachten?*
Minimaal 1 week moet u wachten voordat de behandelde oppervlakken weer blootgesteld worden aan de zon, maar liever twee weken. Omdat uw huid zich anders gaat wapenen tegen bescherming van licht door heel veel pigment aan te maken, maar dan vlekkerig (hyperpigmentatie). Ook kan er zonneallergie optreden (jeukende rode bultjes). Bedek daarom in de zomer of naar de wintersport de huid met kleding, of gebruik een beschermingsfactor 50 (sunblock) als blootstelling aan UV-licht niet te vermijden is, zoals op uw gezicht of armen (mits u daar behandeld bent uiteraard).

Moet ik wit de zomer door of niet in de zon op vakantie?*
Ten eerste gelden bovenstaande regels alleen maar voor de te behandelen plaatsen. Als u die goed afdekt met kleding, kunt u wel in de zon of onder de zonnebank. U kunt eventueel gewoon een pauze inlassen tussen de behandelingen als u volledig in de zon wilt.

Mag ik gebruik maken van zelfbruiningscrèmes of bruiningscabines?*
Een week voor de behandeling geen gebruik maken van zelfbruiners omdat hier een stof inzit die een reactie met licht aangaat. Een week na de behandeling kunt u weer gebruik maken van zelfbruiningscrèmes of bruiningscabines

Kan over ingegroeide haren en ontstekingen heen behandeld worden?*
Ja, dat gaat prima. Sterker nog, het is heel goed tegen ingegroeide haren en ontsteking van de haarzakjes.

Wat moet ik doen met de stoppeltjes die na de behandeling blijven zitten?*
Deze groeien nog 2 à 3 weken door en vallen er vanzelf uit. Haar dat vanuit de slaapfase actief wordt scheert u gewoon af, zodat we deze in de volgende behandeling kunnen meenemen. Denk er altijd aan dat u 3 dagen voor de behandeling de desbetreffende locatie moet scheren.

Komen de haren niet meer terug?*
Nee, de haarzakjes die effectief behandeld zijn, kunnen nooit meer een haartje produceren. U mag uitgaan van een haarreductie van 92%. Wilt u 100% glad worden, dan is dat misschien niet realistisch. Helaas zijn er onder onze huid duizenden haarzakjes die slapen of slechts lichte dons produceren. Deze kunnen door hormoonveranderingen wakker worden in een later stadium in ons leven, bijvoorbeeld bij: zwangerschap, menopauze, gebruik van bepaalde medicijnen (antibiotica, hormoonpreparaten, doping), stoornissen in het endocriene stelsel (schildklier, hyperactiviteit bijnieren bij stress), of bij een periode van veel inspanning. Het betekent wel dat u jarenlang verlost kunt worden van ongewenst lichaamshaar, maar dat u de pech kunt hebben dat er ooit wel weer opnieuw haren groeien, of dat de donzige resthaartjes toch weer dikker worden. Dus het kan gebeuren dat u ongeveer 1 of 2 x per jaar een ‘onderhoudsbeurt’ nodig heeft. Het haar zal echter nooit meer dezelfde dichtheid hebben als voorheen.

Wat zou een reden kunnen zijn dat het ontharen bij mij niet aanslaat?*
Bij circa 5% van de klanten slaat het niet aan. Redenen waardoor het niet spectaculair aanslaat kunnen de volgende zijn: Bepaald medicijngebruik waardoor men overgevoelig voor licht is, of andere contra-indicaties. Te vroeg beginnen van de behandelingen nadat er vaak is geharst/ geëpileerd. Witte en grijze haartjes kunnen in principe niet behandeld worden. In deze haren zit geen pigment en daardoor wordt de warmte niet goed getransporteerd naar de haarwortel. Overleg altijd met de specialist of het bij u wel mogelijk is. Haarworteltjes die dieper zitten dan 5,5 mm (normaliter is dit hooguit tot circa 4,5). Gelukkig komt dit niet vaak voor en dan meestal alleen bij mannen. Een stoornis in het endocriene stelsel (veel mannelijke hormonen of overgevoeligheid van receptoren voor die hormonen) waardoor er constant slapende haarzakjes actief gemaakt worden (andere haartjes dan die tijdens de behandelingen bestonden). Verkeerde pauzelengtes tussen de behandelingen: te vroeg behandelen geeft minder rendement. Neem u tijd er dus voor, het gaat over de rest van u leven. Als bovenstaande situaties allemaal niet op u van toepassing zijn, moet de methode wel aanslaan en kunnen we ook u blij maken.

Als ik haren op m’n moedervlekken heb, kun je die weg krijgen?
Nee, wij behandelen geen haar wat in moedervlekken zit.

Ik ben gewend haartjes te bleken. Mag dat ook tijdens de behandelperiode?*
Tot één week voor de behandeling wel. Op het moment van de behandeling zal een haar dan alweer voldoende gegroeid zijn zodat het stukje haar dat in de huid zit weer genoeg kleur heeft om de warmte naar binnen te leiden

Mag ik van tevoren epileren of scheren of een ontharingscrème gebruiken?*
Minstens 4 tot 6 weken voor de IPL behandeling niet epileren, omdat de haartjes nodig zijn ter geleiding van de effectieve warmte naar binnen toe. Scheren mag wel en liefst 2 a 3 dagen voor de behandeling met een scheermesje. AUB op de behandeldag niet scheren! Voor een optimaal resultaat tijdens de behandeling hebben wij een goed stoppel nodig. Stoppels dienen als geleiding naar het haarzakje voor de lichtflits. U dient voor uzelf uit te vinden hoelang het na het scheren duurt voordat u stoppels heeft, dat is namelijk voor iedereen verschillend. De allereerste keer komt u ongeschoren zodat wij de haargroei van het te behandelen gebied goed kunnen bekijken. Let op: als u na de 1e keer ongeschoren naar de behandeling komt zijn we veel tijd kwijt met bijscheren en deze tijd moeten we in rekening brengen.

Mag ik na de behandeling scheren?*
24 uur na de behandeling mag u zich weer scheren, mits uw huid niet gevoelig is. Let op niet meer harsen, epileren of ontharingscrème gebruiken!

Mag ik na het behandelen van een oksel deodorant op doen?
Nee, wacht daar 24 uur mee omdat chemische stoffen door de warmte van de huid anders kunnen worden opgenomen door de huid en zich uiteindelijk ophopen in het lymfestelsel.

Kan ik meteen weer aan het werk?*
Direct na de behandeling kunt u weer alles doen. De eerste uren na de behandeling kunt u wel last hebben van een gevoelige en rode huid, alsof deze door de zon verbrand is.

Behandelen jullie ook minderjarigen?*
Als je jong bent, is je lichaam nog lang niet klaar met de haartjes aanmaken. Het is waarschijnlijk nog van plan (afhankelijk van je familiaire aanleg en hormoonspiegel) om veel meer haar te laten groeien op veel meer plaatsen, en het ook nog dichter begroeid te laten zijn. Het ontharen (met laser of IPL) mag medisch gezien wel zodra je je verwachte lichaamslengte hebt bereikt en zodra je een regelmatige menstruatiecyclus hebt (min 1 jaar). Let op: ben je jonger dan 18 jaar hebben wij toestemming van een van je ouders nodig! En bij de eerste 3 behandelingen moet een van je ouders bij de behandeling aanwezig zijn.

Do’s en Don’ts voor en na de behandeling*
Algemeen gedurende behandelprocedure
• Scheren
• Niet meer harsen of epileren!
• Geen ontharingscreme gebruiken
• Voorkom zoveel mogelijk fel zonlicht
• Gebruik sunblock factor 30 of hoger

Voor de IPL behandeling*
• 3 weken voor een behandeling geen zonnebank of zonnebad
• 1 week voor een behandeling niet scrubben
• Op de dag van de behandeling geen make/up, crème, lotion, of deodorant op de te behandelen gebieden aanbrengen
• 24-48 uur voor de behandeling het gebied scheren. Op de dag zelf niet scheren
• Gelieve fris gewassen te komen voor uw ontharingssessie, zeker wanneer het om uw intieme delen gaat.

Na de IPL behandeling*
• Eerste 24 uur na de behandeling niet heet douchen of baden
• Eerste 24 uur na behandeling geen sauna of stoombad
• Eerste 24 uur na behandeling niet zwemmen
• Eerste 24 uur na behandeling geen deodorant, parfums of sterk geparfumeerde douchegels gebruiken
• Eerste 36 uur na de behandeling niet scrubben
• Geen zonnebank of zonnebad voor minimaal 2 weken
• Gebruik van sunblock factor 30 of hoger (50)
• Bij een huidreactie (roodheid) eventueel insmeren met aftersun
• Laat de huid na de behandeling zoveel mogelijk met rust, niet pulken!

Na een behandeling met IPL kan het voorkomen dat de huid roder kleurt en/of kleine rode puntjes ontstaan. Het lijkt en voelt op een verbranding na het zonnebaden. Dit is een normaal verschijnsel en verdwijnt veelal 1 of 2 dagen na de behandeling.

*Deze resultaten zijn behaald bij diverse patienten echter ieder mens is uniek en de resultaten van de behandeling kunnen afwijken. Laat u daarom altijd goed informeren bij de specialist over de verschillende behandelmethodes en uw verwachtingspatroon.*